shareit

Григор започна с победа в Мадрид

| от TennisKafe |

Григор Димитров преодоля първия кръг на Мастърса в Мадрид след успех със 7-6(7) 6-4 над германеца Филип Колшрайбер. Интересно е, че двамата никога не се бяха изправяли един срещу друг в тура, а прогнозите за труден мач срещу бившия №16 в света се оправдаха напълно.

Григор сервираше доста убедително в първия сет и завърши частта със 7 аса и 83% спечелени точки на първи начален удар, но миг отпускане можеше да му коства скъпо.

В петия гейм Димитров направи двойна грешки при 40-30, а с добър ретур Колшрайбер си осигури първа възможност за пробив. Последва продължително разиграване, в което Григор изкара бекхенд и бе пробит.

Първата ни ракета обаче отговори подобаващо и с много агресивна игра осъществи незабавен рибрейк.

В десетия гейм при 5-4 българинът пропусна два сетбола, а в крайна сметка първата част се реши след тайбрек.

Димитров осъществи ранен минибрейк, който поддържаше, но пропусна още три сетбола при 6-3. Дебненото продължи, а грешка на Колшрайбер за 7-8 даде нова възможност на Григор и този път успя с перфектен начален удар.

Началото на втория сет бе мечтано за Григор, който проби още на старта. При брейкбола топката се закачи в мрежата и излетя в аут след удара на германеца. Димитров затвърди и при преднина от сет и пробив направи важна крачка към втория кръг.

В четвъртия гейм Григор направи двойна грешка за 30-40, но отрази брейкбола със силен сервис и форхенд уинър. Той продължи да сервира добре и удържа подаването си – 3-1.

С форхенд уинър за 15-40 световният №37 стигна до нови два шанса за връщането на пробива в шестия гейм и този път успя след добър ретур и още един печеливш удар от форхенд.

В осмия гейм Колшрайбер се добра до дюс, а малко след това засипа корта с тежки форхенди, които му осигуриха скрит сетбол. Григор обаче се измъкна от ситуацията и удържа за 4-4, а веднага след това нанесе решителния удар.

Колшрайбер правеше впечатление, че в момента е по-стабилният от двамата на корта, но Димитров го притисна след като навакса изоставане от 15-40 и стигна до скрит мачбол след грешка на германеца. Ретурът му за съжаление излетя в аут. Григор обаче не се отказа и си осигури и втори шанс, при който получи подарък от германеца.

Затварянето на двубоя не бе лесно и премина през нов брейкбол при 30-40, но в крайна сметка Димитров успя и е във втори кръг, където очаква Карлович или Баутиста Агут.

TennisKafe.com