shareit

Григор продължава в Торонто след убедителна победа над тийнейджър

| от chronicle.bg |

Григор Димитров изоставаше с ранен пробив в срещата си със 17-годишния Денис Шаповаловов, но бързо намери играта си и постигна категорична победа с 6-4 6-3 в турнира Rogers Cup в Торонто.

Двубоят започна с агресивна игра и от двамата тенисисти. Шаповалов пръв достигна до точка за пробив при 1-1 след два блестящи минаващи удара. При първия си брейкбол канадецът не успя, тъй като уцели ретура с рамката на ракетата, но при втория Григор допусна непредизвикана грешка и даде ранен аванс на младия си опонент.

При 3-2 в своя полза Шаповалов редуваше страхотни изпълнения с груби пропуски и в крайна сметка с двойна грешка позволи на българина да заличи изоставането си.

Още в следващия гейм обаче канадецът стигна до нов брейкбол с мощен печеливш удар от форхенд по диагонала. Григор отрази с форхенд, приземил се на основната линия, и след няколко мига поведе за първи път от откриващия гейм на мача насам – 4-3.

Двамата си размениха по един бърз сервис гейм, за да се стигне до резултат 5-4, когато Димитров игра хитро и оставяше неопитния си противник да търси развръзката и да бърка. Бекхендът слайсът подведе Шаповалов и той предаде подаването си, а с това и първия сет – 6-4.

Добрата серия на българина продължи и той проби в четвъртия гейм на втория сет след поредица от качествени ретури. Канадецът сякаш започваше да губи търпение и допускаше все повече непредизвикани грешки.

Григор вече диткуваше темпото в почти всяко разиграване и с поредица от мощни форхенди и солиден смаш затвърди брейка и поведе с 4-1.

Шаповалов напомни за изпълненията си от старта на мача с минаващ удар от форхенд по късия диагонал в седмия гейм, но българинът все пак поведе с 5-2, без да се стига до излишна драма.

Канадецът трябваше да сервира за оставане в мача и атрактивен удар между краката му помогна да си вземе гейма и да удължи още малко времето си на корта. Минути по-късно Григор сложи точка на спора на свой начален удар с драйв воле, което предизвика грешка от опонента му.

Следващият съперник на Димитров е намиращият се в отлична форма Иво Карлович.

 
 
Коментарите са изключени