shareit

Григор е на 1/4-финал в Торонто

| от chronicle.bg по TennisKafe.com |

Григор Димитров изнесе един от най-качествените си мачове за сезона и обезвреди бомбените сервиси на Иво Карлович за крайното 6-3 7-5 в трети кръг на Rogers cup. Хърватинът игра финал в последните два турнира, в които участва, само че в Торонто няма да получи подобен шанс, а първата ни ракета продължава на четвъртфинал срещу Кей Нишикори.

Димитров загуби остротата на сервиса си през последните месеци, но след триумфа над Денис Шаповалов в миналия кръг, остана на корта за допълнителна тренировъчна сесия само на началния удари и упоритостта му се възнагради в първия сет срещу Карлович днес. Българинът се представи брилянтно в подаванията си срещу Д-р Иво, а при 3-2 нанесе решаващ удар.

Тогава Димитров пласира два минаващи удара от световна класа за 15-30, а прецизен ретур в краката на хърватския гигант означаваше 15-40. Карлович не можа да се възстанови от шока и сам материализира пробива с непредизвикана грешка. Григор поддържаше напрежението върху сервиса на хърватския бомбардир с изключително ефективни блок ретури, а същевременно го тероризираше на свой начален удар до крайното 6-3. Единствено при 5-3 имаше лека опасност за Димитров при 15-30, само че българинът скоростно прати следващите три точки на сметката си.

Блок ретурът продължаваше да е страхотно оръжие за Григор и след почивката, но мощта на сервиса на Карлович го измъкваше до 3-3. Тогава Димитров стигна до 30-30 и изригна със зрелищен бекхенд пасинг шот по правата, само че Д-р Иво отново се изклекува от проблемите си с три бомби от начален удар и поведе с 4-3. В следващите минути хърватинът се добра и до първия си брейкбол в мача, само че прибързано потърси форхенд уинър по правата и Григор изравни за 4-4 гейма.

Последваха нервни минути, в които първо Карлович пропиля сетбол при 5-4, след което се върна от 15-40 на свой сервис, само че Григор продължи упорито да настоява в този гейм и при третата си възможност подаде победен вик, който маркира пробива за 6-5. Българинът сграбчи шанса си и с нулев сервис гейм приключи спора.

Димитров до момента не е спечелил и сет в двата си предишни двубоя срещу Нишикори, който е съперникът му на четвъртфинал. Кей все още набира скорост след контузията в рамото, а с днешната си игра, Григор определено може да изкове първи успех над японеца.

Мачът е тази вечер и е втори по програма на централния корт, на който битките стартират в 19:30 ч. наше време.

Срещата Димитров – Нишикори е обявена да стартира не преди 21:00 ч.

 
 
Коментарите са изключени