shareit

„Грешната Мадона с големите бомби“ най-накрая изпълни мисията си

| от chronicle.bg |

Един от най-известните реквизити в британската телевизия от ХХ век най-накрая изпълни своята мисия – да бъде продаден и да остане в Нувион.

Става въпрос за картината „Грешната Мадона с големите бомби“, около която се развива сюжетът на известния комедиен сериал „Ало, ало“. Картината е била продадена на търг от аукционната къща East Bristol Auctions за сумата от 15 ооо паунда.

Картината е дело на измисления художник Ван Кломп и в продължение на 10 сезона (заснети между 1982 г. и 1992 г.) героите от „Ало, ало“ се опитват да я запазят за себе си, за да да я продадат след Втората световна война. Нацистите в сериала се надпреварват да откраднат шедьовъра, за да не попадне той в ръцете на Хитлер. Още в първия сезон обаче към техните игри се присъединява и членът на Съпротивата и управител на ресторант, Рене Артоа.

DsN7wZwXgAUuSQc

Действието в ситкома се развива във френското градче Нувион, откъдето е и купувачът на картината.

В сезоните на сериала картината е скривана на всевъзможни места, но може би най-известното от тях остават онези редица салами, в които тя ту попада, ту е изваждана, за да бъде укрита на по-сигурно място.

Според източниците, картината е дело на един от художниците на декора и за сериала са направени няколко картини, от които обаче само една е останала до днес. Предишният собственик я купува от декораторът на последния сезон Шоун Мур през 2007 г.

Fallen-Madonna-with-the-Big-Boobies

East Bristol първоначално оценили картината на между 5 000 и 10 000 паунда. Цената от 15 000 паунда се смята за рекордно постижение при продажба на реквизит от британски комедиен сериал.

 
 
Коментарите са изключени