Гранита от грейпфрут ала Жак Пепен

| от |

Един коктейл за летните дни от нашите приятели от http://359food.bg/.

34f25ae361193bbb2c35588a63ca98c5

Продукти

3-4 червени грейпфрута
2 с.л. захар
2 с.л. мед
2 с.л. „Гренадин” – ликьор, червен
200 мл водка

Инструкции

Изцедете сока на грейпфрутите, добавете малко от пулпата и малко настъргана кора за аромат. Добавете Гренадина и сложете в тавичка във фризера. След 2-3 часа разбъркайте, след още 1час, разбъркайте отново. Това ще направи текстурата на ронливи кристалчета, в противен случай, ще получите плътна буца лед. След още около час, може да разпределите в чаши и добавете водката. Гранитата се поднася между ястията при тежките вечери, за прочистване на небцето.

Наздраве 😉

 
 
Коментарите са изключени за Гранита от грейпфрут ала Жак Пепен