shareit

Градовете от приказките, които можем да посетим

| от chronicle.bg |

Това е задължителният елемент в историите, които са ни чели в детството – населеното място, което или е център на действието, или се появява епизодично, но и в двата случая е белязано от множество характерни черти.

Всички, които имаме афинитет към приказките, искаме да попаднем в едно от тези села. Представете си да отидем там, където живее щастливият принц на Оскар Уайлд, или в кралството на цар Дроздобрад от едноименната приказка. Колко ли неща ще си припомним, колко ли нови ще открием…

Е, оказва се, че това не е съвсем невъзможно. Има места по света, където човек може да усети онази тръпка, за която иначе само е чел в книгите като дете и си я е представял. Села, сгушени във френските, английските, италианските или други провинции, където духът на наивност и простота е онова, което ги прави очарователни. Далеч от шума, далеч и безредиците, тези села (някои даже изоставени) ще пренесат всеки в света на Рапунцел, Спящата красавица, Хензел и Гретел, Бременските музиканти или която и да е любима приказка.

Вижте част от тези места в галерията горе. Атмосферата се усеща дори през фотографиите.

 
 
Коментарите са изключени