Гръцката полиция евакуира окупираната сграда на ЕРТ

| от |

Гръцката полиция за борба с безредиците започна тази сутрин евакуация на централата на националната радио-телевизионна компания ЕРТ, която беше окупирана, предаде Франс прес.

Сградата се намира в северно предградие на Атина.

GREECE-ATH

Представител на служителите в ЕРТ Никос Цимбидас заяви за АФП, че е арестуван, а полицията влизала във всички стаи на сградата и изгонила около 200 души, протестиращи срещу евакуацията.

Вчера страната бе парализирана от свикана от синдикатите 24-часова общонационална стачка в знак на протест срещу новия единен данък върху собствеността и заради опасения от ново орязване на заплати и пенсии в страната.

Влакове, електрическата железница в Атина и тролеите не работеха.

Болниците обслужваха само спешни случаи.

За три часа бе спряна и работата на авиодиспечерите. Корабите останаха по пристанищата. От 10 до 15 ч. работа спряха и журналистите.

Стачката бе организирана в момент, когато представители на международните кредитори преговарят в Атина с правителството, и е пореден опит за спиране на съкращенията в рамките на спасителните програми на Гърция, срещу чието изпълнение страната получава заеми.

Съкращенията имат за цел да намалят дълга, но удариха икономиката и тласнаха безработицата до близо 28%, посочват гръцки издания.

Синдикатите настояват за връщане на трудовото право, за запазване на колективните трудови договори, за премахване на новите данъци върху недвижимостите и за спиране на приватизацията, отбелязват изданията.

В. „Етнос“ пише, че следващите три дни ще са определящи за изхода на преговорите, тъй като представителите на кредиторите са връчили своите искания на финансовия министър.

Решаваща, според изданието, ще е срещата с тях в петък.

В. „Имерисия“ цитира еврокомисаря Оли Рен, който изразил надежда, че преговорите ще се увенчаят с успех и че на тях двете страни ще постигнат споразумение по съществуващите разногласия относно размера на бюджетния дефицит за тази и следващата година.

 
 

Безценният момент, когато десетки хиляди хора пеят и скандират като един на стадиона

| от Спонсорирано съдържание |

В живота на всеки от нас има моменти, които завинаги оставят своя отпечатък. Моменти, които го разделят на „преди“ и „след“, а при споменът за тях те побиват тръпки. Такъв безспорно е моментът, в който отборът, подкрепян пламенно от години, излиза във финалната битка за най-престижния клубен трофей. Mastercard предостави възможността на трима щастливци да изживеят това неповторимо усещане на тазгодишния финал на Шампионска лига, в който един срещу друг се изправиха два от титаните на европейския футбол – Реал Мадрид и Ливърпул. Андриан Иванов, един от тримата късметлии, сподели, че ще запази чудесни спомени от финала в украинската столица.

„Организацията беше на превъзходно ниво. От първата до последната ни минута в Киев екипът на Mastercard се погрижи да не ни липсва нищо и да се чувстваме максимално добре. Мащабът на събитието беше огромен, не бях виждал нещо подобно досега“ разказа Андриан.

„Със съпругата ми сме страстни фенове на английския футбол и затова пристигнахме в Киев с надеждата да видим шести триумф на Ливърпул в този турнир. Преди мача се отбихме във фен зоната и останахме много впечатлени. Атмосферата беше чудесна, а настроението беше много приповдигнато“ продължи щастливият победител от играта на Mastercard.

„След като минахме през специалната зала, която бяха подготвили за нас, дойде време да заемем местата си на стадиона. Настаниха ни в сектора на Ливърпул и за пръв път имах възможността да пея заедно с мърсисайдските фенове. През първите 20-ина минути, през които Ливърпул игра значително по-силно, шумът в нашия сектор бе оглушителен и десетки хиляди хора пееха и скандираха като един. При попадението на Ливърпул имах чувството, че трибуната ще се срути. Беше невероятно, още ме побиват тръпки, когато се сетя“ сподели още Андриан.

Anton Lelios pics

„Много съм благодарен на Mastercard за тази възможност и за това изживяване. Тези спомени ще ми останат за цял живот. Бил съм на много мачове както в България, така и в чужбина, но това беше нещо съвсем различно. Пожелавам го на всеки, наистина е неописуемо“ завърши разказа си Иванов.

 

 
 

Най-успелите момичета от модните подиуми

| от chronicle.bg |

Списание Maxim е известно с усета си към красивите жени. В последните години обаче редакторите твърдят, че са отместили фокуса от физическата красота (или поне са го разпръснали) и се вдъхновяват от жените, които не само изглеждат добре, но и имат цели, смелост, променят гледища и светове и са горди представителки на женския пол.

Знаете, че Кейт Ъптън бе избрана за най-секси в класацията „Hot 100″ и нямаме нищо против.

A post shared by Kate Upton (@kateupton) on

Сега кажете „хелоуууу“ на жените, които култовото мъжко списание е избрало за „Hot 100″ в различни направления.

Днес обръщаме внимание на мега бургиите в модния бизнес: онези, които отдавна не само само по модните подиуми, а владеят Instagram и имат повече последователи, отколкото жители имат редица държави.

 
 

„Пътувай, пътувай, пътувай“: житейските уроци на Антъни Бурдейн

| от chronicle.bg |

Антъни Бурдейн е (далеч сме от времето, когато ще говорим за него в минало време) от хората вдъхновители. Но не от онези с надъхващите цитати и много приказки, а от истинските вдъхновители. Тези, които заразяват с действията си. Говори много, но никога празни приказки. Говори винаги на висока за мнозина на негово място цена. Затова и в едно интервю се определя като „предател на професията“.

Преди да стигне до световната слава на кулинарията и пътешествията, авторът и телевизионен водещ Антъни Бурдейн, прекарва десетилетия, в които работи по 13 часа на ден в най-добрите кухни на Ню Йорк. Бил е мияч, рязал е продукти за шефовете и су-шеф. Става известен през 1999 г., когато публикува статия в „The New Yorker“, в която разкрива истината зад вратите на най-„добрите“ професионални кухни в Ню Йорк. Така се сдобива с договор за мемоари и живот под светлината на прожекторите.

Бурдейн умее да дава съвети, да предава занаята си и не се страхува да извади мръсните престилки на световната кулинария, докато на масите клиентите в блажено невежество ядат супа или режат пържола.

Антъни Бурдейн днес трябваше да навърши 62 години. В началото го нарекохме вдъхновител… ето част от житейските уроци, с които този голям мъж заразяваше своята аудитория през екрана и книгата.

Вторник е най-добрият ден за морска храна. Рискувайте в понеделник.

„По принцип, добрите неща идват винаги във вторник – морската храна е прясна, приготвената храна е много, а готвачът (предполага се) е в настроение след почивния си ден. (повечето готвачи не работят в понеделник)“ пише Бурдейн в статията от 1999 г. в „The New Yorker“ , озаглавена „Не яж преди да прочетеш това“

anthony-bourdain-laos-dinner-couple-TONYLAOS0517

Пази се от добре изпечената пържола

Отново в същата статия Бурдейн разказва за старата практика в много кухни, позната като „запази за добре изпечено“. „Когато готвачът намери някое недобре изглеждащо парче месо – жилаво, или с непремахната тъкан или малко старо, го мята във въздуха и пита шефа, какво да прави с него. Той си мисли, че филистимецът, който поръчва храната си добре изпечена няма да забележи разликата.“

Обичай яйцето

„Яйцето прави всичко по-добро.“

„Начинът, по който правиш омлет разкрива характера ти.“

Цени месото

„Месото прави обществото, в много отношения „държи материята“ по начини, които намирам за очарователни и интересни. Перфектното ястие, или най-добрите ястия, се появяват в ситуация, която често има много малко общо със самите съставки.“

anthony-bourdain-eating-river-laos-TONYLAOS0517

Пътувай, пътувай, пътувай

„Ако си на 22, физически здрав, гладен за знания и усъвършенстване, съветвам те да пътуваш – колкото се може по далеч. Спи на подове, ако се налага. Виж как живеят другите хора, яж и готви. Учи се от тях – където и да ходиш.“ из “ Medium Raw: A Bloody Valentine to the World of Food and the People Who Cook.“.

„Пътешествията не са винаги красиви. Не са винаги удобни. Понякога болят, дори ти се къса сърцето. Но това е окей. Пътуването те променя: то би трябвало да те променя. Оставя белези върху паметта ти, върху съзнанието, сърцето и тялото. Взимаш нещо със себе си. За щастие, оставяш и нещо хубаво след себе си.“

За успеха

„Трябваше да умра, когато бях на 20. Станах знаменитост на 40. Станах баща на 50. Чувствам се сякаш съм откраднал кола – наистина лъскава кола – и продължавам да гледам в огледалото за задно виждане за някои проблясващи фарове. Но все още няма нищо“

За Тръмп

По-рано през тази година водещият седна на една маса с президента Обама, но отказа да направи същото с Тръмп. „Не виждам смисъл, той говори само за себе си и се интересува единствено от себе си. Не мисля, че това е хубав вечерен разговор. Освен това той яде стека си добре изпечен. Мисля, че това е достатъчно.“

Anthony-Bourdain-Parts-Unknown-S10E03-7898b1d22d440f2516bdebe48bf319e3-full

Мръсните тоалетни са окей

„Казвал съм, че мръсната тоалетна е знак, че не трябва да ядеш в ресторанта. Научил  съм  обаче и че обратното е истина. Някои от най-добрите ми сядания в ресторанти са били на места, където на никого не му пука за това. Те знаят, че храната им е добра и това е достатъчно.“

 
 

Антония Петрова публикува снимки от сватбата си

| от |

Антония Петрова публикува във Facebook снимки от сватбата си. Към тях са добавени думите: „Нашата луда, плажна, гръцка, приказна, магична, слънчева сватба“.

Статусът на Мис България 2009 във Facebook вече е „омъжена“. Новата фамилия на русокосата красавица е Батинкова.

На 21 март 2012 г. в Москва тя сключи първят си брак – с дългогодишния си приятел Александър Бередин. След караници, събирания и раздели обаче двамата се разведоха.