shareit

„Говорещият с кучета“ е обвинен в насилие над животни

| от chronicle.bg |

„Говорещият с кучета“ Сизар Милан е разследван след подаден сигнал за насилие над животни. В четвъртък вечерта водещият е получил оплакване срещу центъра си за кучешка психология в Санта Кларита, Калифирния.

„Беше получено оплакване и в момента въпросът се разследва,“ казва Дани Убарио – окръжен заместник-директор на агенцията за контрол на животните в Ел Ей. Единствената официална информация, която Убарио дава, е, че оплакването е направено от загрижен гражданин.

Разследването явно е предизвикано от скорошен епизод от шоуто на Милан „Cesar 911”, в което живо прасе е използвано в поведенческа обучителна сесия с куче, което наскоро било нападнало други две прасета. В един момент кучето захапало прасето за ухото и успяло да му пусне кръв преди да бъде озаптено.

Nat Geo Wild, където се излъчва предаването, твърди, че сегментът е „причинил известно притеснение у зрители, които не са го разбрали в правилния контекст.“ Компанията също така предоставя и допълнителен клип от епизода, който пояснява, че на раненото животно му е помогнато веднага и то не е показало признаци на крайна травмираност.

Кучето не е евтаназирано, успява да преодолее агресивните си тенденции към други животни и е останало при собственика си.

Сизар Милан е самоук дресьор и рехабилитатор на кучета, чиято звезда изгря с предаването „Говорещият с кучета“, излъчвано в 80 страни по света от 2004 до 2012 година.

 
 
Коментарите са изключени