shareit

Горещо тра-ла-лято 2016 с музика

| от |

За най-горещ летен хит на лято 2016 със сигурност ще поспорим, защото никой няма да бъде достатъчно съгласен, за да приеме моята песен за своя. И понеже не въртим изтъркани радио хитове на нашите партита, ето най-жестоките парчета, които със сигурност ще чуете, където и да се намирате на планетата точно в този сезон.

Технически за песен на лято 2016 се смята тази, която е най-комерсиална и въртяна в периода от юни до септември. Победителят за 2015 година не бе Тейлър Суифт и The Weekend. Беше Оmi с веселото хитче „Cheerleader“. И разбира се, че парчето е с реге ритми в синхрон с произхода на ямайския изпълнител Omi.
Просто през лятото най-добре се усеща бързата, купонджийска музика, която все повече завзема от екзотичните латино, афро и ориенталските ритми.

Така че, песента, която ще бъде обявена за хит на лятото 2016 през септември едва ли се намира в този списък тук. Но пък ще откриете парчета, за които дори не подозирате, тъй като YouTube още не е получил авторските им права или просто не са достигнали до Стария континент по една или друга причина.

Песента на лято 2016 е много повече от технически победител. Вашата песен за лято 2016 ще бъде тази, която ще вика пеперудите ви в стомаха и след 10 години – когато случайно я чуете на shuffle принципа по радиото. И изведнъж ще си спомните какво направихте в онова горещо лято на 2016 година, което по думите на Дрейк е „лятото на отмъщението“. Иначе казано, когато палачинката се обръща във ваша полза.

Това е нещо като песента „Slow Wine“ на R. Kelly, която със сигурност не бе най-комерсиалната за сезона, но пази спомените, заключени в текста, музиката и клипа.

И така – ето един личен микс на музикалните критици от Esquire, в който има както хитове на Billboard, така и песни, които никога няма да стигнат до класациите, но също за много добри.

Chance the Rapper – „Summer friends“

Всички хип-хоп хитове, които претендират за песен на лято 2016 година са по-скоро party. Като сън в лятна нощ, която избледнява минути преди изгрева, е Chance the Rapper, който е усъвършенствал звука на носталгията в трака „Summer friends“. За всички, които обичат горещите нощи на балкона в компанията на приятелите си.

Tegan and Sara — „Boyfriend“

До момента няма нищо, което да компрометира оттенъка на 80-те върху поп музиката, която се е полепила по лятото на 2016 година. Тази година получаваме перфектни 80-те с Tegan и Sara.

Twin Peaks — „Holding Roses“

Няма друга банда, която така да те кара да искаш да бъдеш луд, млад и глупав, както Twin Peaks. С дъх на разговори за сбогувания, усещане за леки сандали и копринена рокля или риза на цветя нежен рок от 70-те години, който ще ви напомни и за завръщанията.

Drake – Controlla

Денс хол инжекция от Дрейк с „Controlla“. Със сигурност ще влезе в топ 10, макар едва ли да получи отзвука на „Work“ с Риана, макар мнението да е, че колаборацията е Pop Caan е по-добра.

Car Seat Headrest — „Destroyed By Hippie Powers“

Петминутен гаражен рок с неясно заглавие, като за 24-годишен от Вирджиния звучи добре. Няма заложби за Billboard хит, но със сигурност отвежда обратно към лятото, когато Weezer пуснаха „The Blue Album“.

White Lung — „Below“

Какви са шансовете да ти разбият сърцето това лято? Не може всички да очакват то да е перфектно, само защото времето е такова. Ето затова White Lung са тук за ядосаното ти или разбито сърце. С техния хит „Below“ може да отидете на тихо и спокойно място и под звуците на музиката им да изгорите спомените за бившия.

Joey Purp – „Girls“


Ретро звучене като от недрата на Neptunes. Джоуи е парти момчето от Чикаго.


James Blake — „Radio Silence“


Лятото няма как да бъде само забавно, нали така? В определен момент ще трябва да намалите водката и лимонадата и да слушате нещо по-тежко. Това е Джейми Блейк, който е една от най-големите машини за поп хитове. ой е вокалист, продуцент и те кара да се чудиш дали музиката му е за твърде тъжни хора или е твърде сложна, за да бъде категоризирана.

Kranium – Nobody Has To Know ft. Ty Dolla $ign

Леко лятно хитче от 2013 година,но с ъпгрейд – безспорно Ty Dolla $ign е лошото момче на фона на лиричния и палав Kranium.

M83 — „Go!“

Подхлъзващ саксофон и осемдесетарски сола на китара ни връща в горещите летни нощи и през декември – обещано! Висока топка денс поп както за типичните радиослушатели, така и за електро-снобите с ексцентрични виждания.

Anderson Paak — „Am I Wrong“

Албумът на Аndreson Paak излезе просто в грешния сезон – зимата. Той донесе слънчево Малибу твърде рано, но ще бъде извор на голяма част от най-ярките тракове през това лято.

 
 
Коментарите са изключени