shareit

Google премахват стартер приложението си в Chrome

| от chronicle.bg |


Google ще премахнат от стартовия панел приложението си за Chrome в Windows, OS X и Linux. Ако не знаете кое е това приложение на Chrome, не се притеснявайте. Именно затова Google искат да се отърват от него.

Приложението на Chrome е икона, която седи в лентата на задачите и дава възможност за бърз достъп до приложения за Chrome. Тя е била предназначена, за да помогне размиването на границите между десктоп и уеб приложенията. Но от Google казват, че хората „предпочитат да стартират приложенията от рамките на Chrome“. Приложението в стартера ще остане само в Chrome OS, където е доста съществена част от интерфейса.

Стартера ще изчезне през юли

Стартер приложението ще започне да изчезва от Chrome през следващите няколко месеца. След няколко седмици, Google ще спре да го включва като част от Chrome. След това през юли, ще бъде отстранен там, където вече го има. Премахването на спецификите започна, след като от Google решиха да опростяват и ускоряват Chrome, заради продължаващата критика на неговата нарастваща мудност. В края на миналата година, Google отстраниха иконата за уведомление на настолни компютри в Chrome по същата причина – защото никой не го използва. Бъдещите промени ще опростяват все повече работата на потребителите.

 
 
Коментарите са изключени