shareit

Гергана Паси: Соломон Паси няма да участва в изборите за кмет

| от |

„Нека започна от това, че репликата Ви, г-н Атанасов, че някой „търси работа на Соломон Паси“, беше онази капка, която преля чашата рано сутринта. (Една майка развива особен рефлекс към несправедливостта с раждането на всяко следващо дете)“. Това коментира в профила си във фейсбук съпругата на Соломон Паси – Гергана Паси.

Тя продължава, че „реформаторите, г-н Атанасов, са хората, за които моето семейство и мнозина от нашите приятели гласуваме години наред – с все по-угасваща надежда, че модерността и реформаторският дневен ред ще стане дневен ред на държавата, а толерантността – норма, която следваме и проповядваме“.

И затова ми стана смешно, когато Вие, г-н Атанасов (Вие не плащате заплатите в моето семейство, но пък то плаща Вашата) – допуснахте, че някой дирел работа за Соломон…. Хората, които го познават и са работили с него, знаят, че неговата заетост и продуктивност са пословични и нарицателни. Трудно мога да се сетя (разбира се, аз съм пристрастна:) за друг човек, който работи, дори когато спи, така че, моля Ви, не му търсете работа …., призовава иронично Гергана Паси.

Има ли връзка между издателство „Изток Запад“ и ДСБ? Навярно не…. Но пък можем да създадем такава, ако помолим знаковите хора от ДСБ да прочетат една велика книга на това издателство, която се казва „Защо нациите се провалят“ (Аджемоглу и Робинсън), разсъждавайки по аналогия върху въпроса „защо партиите се провалят“. Тези световни автори основават тезите си на научни изследвания. В най-общи линии държавите и институциите са разделени на „инклузивни“ и „екстрактни“ според способността им да интегрират другото, различното и да му дават възможност да съучаства във вземането на решения.

И така: Защо нациите се провалят? Защото лидерите им чуват само себе си… Което важи и за партиите, пише Гергана Паси.

А иначе – в нашето семейство такива решения са възможни само, ако „семейният съвет“ ги подкрепи. Нещо, което едва ли ще се случи… Въпреки цялото ни уважение към Меги Кунева и структурата на ДБГ, която реши да прояви въображение и „out-of-party box“ мислене, завършва „отвореното си писмо“ във фейсбук до ген. Атанасов и ДСБ Гергана Паси. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени