shareit

ГЕРБ обсъжда петима за президент

| от chronicle.bg по Дарик |

Пет са имената на кандидатите за президент, които ГЕРБ обсъжда в момента, заяви във Велико Търново заместник- председателят на партията Цветан Цветанов. Той обаче се въздържа да посочи конкретни имена, съобщава Дарик радио.

“Още нямаме окончателно решение коя кандидат- президентска двойка ще бъде представена пред обществеността. Всеки, който има необходимите качества и покрива Конституционните изисквания, може да бъде разглеждан като потенциален кандидат и мога да заявя, че след като бъде избран за президент, той ще бъде президент на всички българи”, посочи Цветанов.

Той не даде категоричен отговор дали коментираните имена са от структурите на партията, но не изключи възможността избраната кандидатура да бъде подкрепена и от други формации. “ГЕРБ има своята история и идентичност и е логично партията да участва самостоятелно на избори”, категоричен бе Цветанов.

Заместник- лидерът на ГЕРБ похвали сегашния държавен глава Росен Плевнелиев, който по думите му, е показал, че може да бъде широкоскроен и може да води диалог с всички партии.

По отношение на готвения от опозицията вот на недоверие, Цветан Цветанов заяви, че това е част от парламентарната практика и не вижда нещо драматично. “Това ще даде допълнителна мотивация на управлението. Когато има опозиция нейната критика винаги трябва да бъде градивна”, заяви той.

Цветан Цветанов коментира и изявлението, което лидерът на ДСБ направи преди дни във Велико Търново. Тогава Радан Кънев призова всички структури на партията да бъдат в готовност на избори през май. “Нямам никакви притеснения. ГЕРБ няма да изпадне в тази истерия и този комплекс, който имат някои, искащи да говорят и да се правят на значими”, каза Цветанов.

 
 
Коментарите са изключени