shareit

Георги Кадиев регистрира до есента „Нормална държава“

| от chronicle.bg |

До септември Георги Кадиев регистрира партия „Нормална държава”. „България е всичко, само не и земен рай“ – с тези думи той обяви началото на новия си проект, предаде вестник Сега. Според напусналия парламентарната група на БСП и настоящ независим депутат трябва да се започне всичко отначало. „Време е да върнем държавата в икономиката“, обяви Кадиев, като поясни, че партията му няма да връща комунизма.

Целта на формацията е създаване икономика на знанието. „Зная, че звучи като клише, но това е бъдещето“, посочи Георги Кадиев.

Специален акцент в работата на партията му е воденето на политика за връщане на българите от чужбина. Ще се изграждат специални фондове за връщане на конкретни българи, които ще бъдат финансово подпомагани да се реализират в България.

Нямам нужда от проект, за да продължа в политиката, каза още независимият депутат. Той посочи, че партията няма да е личен негов проект, а ще събира съмишленици.

Нямам намерение да мародерствам никоя партия, така Кадиев отговори на въпрос за отношенията си с БСП. Обичам хората на БСП, не обичам ръководството, подчерта той.

Кадиев обясни, че ще има предсрочни избори преди президентския вот и от резултата на партията му на тях щяло да зависи дали ще се кандидатира за президент. На прогнозирания от него предсрочен вот Кадиев ще участва самостоятелно със своята формация. Категорично няма да работи с новата формация на Лютви Местан, който според него се е зачеркнал като политик като се е скрил в турското посолство.

 
 
Коментарите са изключени