shareit

Гардовете побойници от Околовръстното били „предизвикани“

| от chronicle.bg |

И четиримата задържани за побоя на Околовръстното шосе са охранители и работят за Ивайло Борисов – Ториното, подсъдим за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици под ръководството на Златомир Иванов – Баретата.

Пред bTV Ториното каза, че гардовете работят за него на изпитателен срок и няма с тях сключени договори за трудовите им взаимоотношения, защото работели при него от месец. Според неговата версия те са прибирали личния му автомобил – „Ауди“, и втората му кола -ван, към „Драгалевци“. Той казва, че „момчетата“ са били предизвикани в ситуацията на Околовръстното.

„Чувате ли как свършва клипчето? „Копеленца, ще ви *** майката“. Това защо на никого не му прави впечатление? Ами ако този млад мъж, ако е ударил той някое от момчетата, щеше ли да ходи да пусне жалба пак в полицията и да пищи после, че е малтретиран? Щеше ли да ходи? Ако той беше ударил? Правят се на мъже, а после реват, че ядат бой. Какво да направя?“, казва той.

Ториното казва, че задържаните негови служители нямат оръжие. „Това са интерпретации, че някой се е хващал за пистолета. И такива глупости. За какво да се хване?“, казва той пред bTV. Ивайло Борисов не е искал от служителите си свидетелство за съдимост и твърди, че няма представа дали са криминално проявени.

На въпрос колко им плаща „на черно“ (тъй като нямат договори), Борисов отговаря, че това са „лични неща“.

„Това са си лични мои момчета. Нямат нищо общо със Златомир Иванов. С него имаме две дела и го уважавам като приятел. И престанете да го свързвате този човек. Защото кой каквото направи, веднага – Златомир Иванов. Неудобно ми е. Момчетата са си лично мои“, казва Борисов. На въпрос дали е приятел на Баретата, Ивайло Борисов отговаря: „Ами приятели, доколкото го уважавам много“.

 
 
Коментарите са изключени