shareit

Ford ще поставя рекорд на Гинес

| от chronicle.bg |

Мото-Пфое реши да подобри рекорда на Гинес за най-дълга колона от автомобили Ford, последно поставен в Северна Америка през 2014 г. с 829 коли. Целта е да се съберат минимум 1000 автомобила Ford, които заедно да изминат 3.2 км (2 мили) в колона, каквито са изискванията на Гинес.

Призивно видео вече се завъртя в интернет пространството и може да бъде видяно в официалния сайт на събитието: ford.bg/record и в YouTube канала на Ford Bulgaria: www.youtube.com/FordBulgaria.

В клипа участие заявяват Христо Мутафчиев – актьор и председател на Съюза на артистите в България; Крум Дончев – четирикратен рали шампион на България и носител на Европейската рали трофи купа на ФИА за 2014 г.; Катрин Велкова – световен шампион по художествена гимнастика за 2014 г., ансамбъл, както и представители от фен клуба на Ford в България.

Участие в Гинес рекорда с автомобили Ford заявиха също и проф. Христо Пимпирев – председател на Управителния съвет на Българския антарктически институт, шеф Виктор Ангелов – основател и главен готвач на ресторант Chef’s и част от журито на телевизионното шоу Master Chef, известният с изследванията си на Перперикон археолог проф. Николай Овчаров, Димитър Павлов – харизматичният радио и телевизионен водещ от Magic FM и предаването „Мармалад“ и др.

Събитието ще се състои в събота, 4 юни, с начален час 9 ч. Сборният пункт е входът на Северната скоростна тангента на Софийския околовръстния път от бул. „Ботевградско шосе“.

Всеки желаещ може да се запише за участие в рекорда на Гинес на регистрационната форма на сайта ford.bg/record.

 
 
Коментарите са изключени