shareit

Филмовите провали на 2015-та

| от chronicle.bg, по BBC |

Филми с участието на Брадли Купър, Джони Деп, Крис Хемсуърт и Джордж Клуни са в списъка на най-големите филмови провали за 2015 година във финансово отношение. Номер едно в списъка, съставен от Forbes, държи „Rock the Kasbah: Добре дошли в Афганистан“ с участието на Бил Мъри. Във филма участват още звезди като Брус Уилис, Кейт Хъдсън и Зоуи Дешанел.

Сред другите заглавия, донесли на създателите си многократно по-малко пари от инвестираните, са „Мордекай” с Джони Деп и „Алоха” с Брадли Купър и Ема Стоун. Въпреки звездния състав на „Алоха”, филмът така и не успя да се наложи.

Той беше свързан и с редица скандали – като се започне от това, че създателите му бяха критикувани за избора на Ема Стоун за хавайка, защото така не представят достоверно етническото разнообразие в Хавай и се стигне до скандала с изтеклите мейли на Sony Pictures Entertainment.

В един от мейлите Ейми Паскал – част от ръководството на компанията, нарича сценария на филма „смехотворен” . Въпреки че във филма бяха налети 37 милиона долара, той успя да възвърне едва 26.3 милиона от тях.

Сред провалите за годината са още „Утреландия” на Джордж Клуни и „Хакер” с Крис Хемсуърд.

 Вижте в галерията и другите филми, които не отговориха на очакванията на създателите си.

 
 
Коментарите са изключени