shareit

Фараж: Меркел подклажда бежанската криза

| от chronicle.bg |

Германската канцлерка Ангела Меркел насърчава бежанците да предприемат опасни пътувания към Европа, като казва, че страната й е готова да приеме още кандидати за убежище, заяви днес лидерът на британската Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж, цитиран от Ройтерс.

Фараж каза, че е ужасен от снимките, показващи мъртво тригодишно сирийско момче, изхвърлено от морето на брега, и предупреди, че има опасност от още жертви след решението на Германия.

„Въпросът, който трябва да си зададем, е: как да предотвратим още ужасяващи снимки като тази?“, заяви той.

„Как да предотвратим неща като тези 71 човека, които бяха намерени мъртви в каросерията на онзи камион в Австрия пред дни?“, каза лидерът на ЮКИП.

Според него кадрите с мигранти, опитващи се да се наблъскат във влакове на гара в Будапеща тази седмица, с надеждата да стигнат до Германия, изглеждат като началото на „бясно втурване“.

„Наистина мисля и вярвам, че увеличавайки притегателните фактори тази седмица, канцлерката Меркел засилва вероятността да видим още такива снимки“, каза Фараж.

„Мисля, че това, което прави тя, е много опасно нещо“, заяви той.

Фараж също така изтъкна, че има риск ислямистки бойци да влязат в Европа, представяйки се за бежанци, предава БТА.

„Не можем да позволим състраданието да застраши нашата безопасност“, заяви той при откриването на кампанията на ЮКИП за очаквания до края на 2017 г. референдум за членството на Великобритания в ЕС.

Социологическите проучвания показват, че британците, които подкрепят оставането на страната в общността, са повече от тези, които искат тя да я напусне.

 
 
Коментарите са изключени