shareit

Евро 2016 започва при засилени мерки за сигурност

| от chronicle.bg |

Във Франция започва Европейското първенство по футбол при изключителни мерки за сигурност. Близо 90 хиляди полицаи, войници и представители на частни охранителни агенции ще следят за реда в следващия месец.

Пред Айфеловата кула в Париж е създадена специална зона за феновете. Изградени са огромни екрани, на които ще се излъчват мачовете от първенството. Очаква се там да гледат мачовете около 100 хил. души.

Около 2.5 милиона туристи ще пристигнат в страната за Европейското първенство.

Френският президент Франсоа Оланд призова да не се предприемат действия, които биха застрашили протичането на Евро 2016.

Френският президент посочи, че ще бъдат взети всички мерки в отговор на стачките, които разтърсват Франция преди откриването на европейското футболно първенство.

„Ще бъда извънредно внимателен и бдителен и ако утре се налага да се вземат решения, те ще бъдат взети“, каза Оланд.

Служителите в железопътния транспорт, обслужващ Стад дьо Франс, където утре вечер се открива Евро 2016, предупредиха, че масово ще стачкуват в петък.

„Ако държавата трябва да изпълни дълга си, тя ще вземе всички необходими мерки, за да посрещне хората и да им осигури транспорт, да направи така, че мачовете да протекат в условията, изисквани от сигурността. Но наред с това всички онези, които организират (протестните) движения, трябва също да проявят отговорност. Това не означава да се откажат от онова, което мислят или от исканията си. Но те трябва да проявят отговорност и да направят така, че това голямо събитие да стане споделен народен празник“, каза Оланд.

 
 
Коментарите са изключени