shareit

Евакуирани са около 250 души, закъсали по пътищата в Бургаско

| от chronicle.bg |

250 души от Бургаско са евакуирани и настанени в близки населени места, съобщи пред Хоризонт Благородна Макева – заместник-директор на Главната дирекция Национална полиция. Ситуацията по пътищата в страната е усложнена, допълни тя:

Имаме няколко затворени маршрути. Обходният маршрут, който пуснахме между Ямбол – село Камчия – Средец и Бургас също е временно затворен. Причината е, че имаме аварирали три ТИР-а, които са край село Саранско и 5 в района на село Войника. На място са колегите от „Пътна полиция“, както и колегите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. В цялата територия на област Бургас е ограничено движението на тежкотоварни автомобили. По отношение на област Бургас имаме постъпващи сигнали, както и в пожарните служби, около 30, включително и за пожари, и за бедстващи граждани. Колегите на място с тежка техника, влекачи и пожарни автомобили се опитват да евакуират всички, които се налага.“

Аварирали тирове затвориха и обходния маршрут към Бургас след снежната блокада на 500 автомобила в югоизточната част на магистрала Тракия.

3 тира край село Саранско и 5 тира в района на село Войника блокираха резервния път. На място има полицаи и пожарникари;

Направен е пробив за колоната от автомобили край с. Миролюбово и пътят към Айтос и Бургас вече е достъпен. Колите са напуснали мястото, където бяха блокирани от снощи.

Желателно е все още да не се използва този маршрут. Обходите от и за Бургас са през Средец и Елхово. Затворени са Айтоскят и Ришкият проходи. Десетки села в областта са без електроенергия. Всички автомобили да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово и Превала.

Военните се включиха в помощ на бедстващите хора от 3 ч. сутринта. До момента са транспортирани  десетки бедстващи хора и са изтеглени тежкотоварни автомобили и автобуси.

Пътниците от бързия влак София-Варна, който три часа претояваше на гара Люляково , вече са качени на друг влак и пътуват към морската столица. Това съобщиха от Министерсвото на транспорта. Причината за аварията е била повреда в локомотива

Продължава да е затворен и пътят Добрич – Албена.

Все още остават затворени автомагистрала „Тракия” след пътен възел Зимница и пътната отсечка между  Петолъчката и Карнобат. Единственият алтернативен маршрут за Бургас в момента е пътят Елхово- Болярово- Средец- Бургас.

Тежка катастрофа с един загинал затвори пътя Гълъбово – Симеоновград. По първоначални данни са се ударили лек автомобил и ТИР.  Пътни полицаи регулират движението, а обходнияг  маршрут е през село Опан.

 
 
Коментарите са изключени