shareit

Ето я новата най-бърза кола в света

| от chronicle.bg |

Bugatti представи новата си суперкола по време на автомобилното изложение в Женева. Френският производител на автомобили в момента произвежда само четири модела – всички са варианти на известния Bugatti Veyron.

Моделът Veyron въведен през 2005 година, а Veyron 16.4 Super Sport е обявен за най-бързият сериен автомобил в света. Той е вписан в и книгата на рекордите Guiness през 2013 година.

Но ерата Veyron е на път да приключи.

Bugatti се хвалят, че новото поколение Chiron ще бъде „напълно нова разработка“. Според производителя, автомобилът ще е по-бърз, по-мощен и, разбира се, по-скъп. Базовата цена на модела ще бъде около 2.4 милиона евро (2.6 милиона долара).

Новият модел ще има 1500 конски сили под капака, което е с 300 повече от рекордьора Veyron. Все още не е ясно каква ще бъде максималната скорост на колата, но тя ще бъде ограничена след тестовете, тъй като е опасно бърза. Експертите смятат, че може да развие около 420 км/ч на път.

Bugatti – които са част от Volkswagen – ще направи точно 500 бройки на първата серия Хирон. Една трета от тях вече са продадени . Компанията започна с частни презентации на колата още миналата есен, за да „изберете клиенти“, които ще си я получат следващата есен.

 
 
Коментарите са изключени