shareit

Есенното издание на „Капана фест“ наближава

| от chronicle.bg |

Шестото издание на „Капана Фест“ ще оживи пловдивските улици и през септември! Събитието започва на 29 септември и в рамките на три дни отново ще превърне автентичния пловдивски квартал в независима територия на култура, изкуство и забавление.

Станал известен като „карнавал на уличното творчество“, само за няколко години „Капана Фест“ се превръща в едно от най-обичаните и чакани събития не само за жителите на града, но и за многобройните гости от цяла България и чужбина.

Предстоящото есенно издание ще представи богата програма, организирана в разнообразни тематични звена – музика и танци, кино и литература, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти. Един от основните акценти на събитието е мащабното изложение на най-доброто от българския креативен занаят – Базар Капана, който през годините успява да възроди историческия, занаятчийски и търговски дух на квартала.
KAPANA FEST 7

Над 100 от най-изявените български автори ще представят своите творения в няколко тематични зони: Авторски изделия, Натурални храни и напитки, Грамофонни плочи, Съвременна българска мода и специалната промо зона.

KAPANA FEST 4

Душата на фестивала ще звучи и от музикалните сцени, които ще изпълнят Капана с ритъм и настроение. Музикалната програма отново ще включи селекция от изявени български артисти, а голямата изненда, с която организаторите ще зарадват хип-хоп феновете си, е специален гост от Лос Анжделис, който пристига в Капана с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

KAPANA FEST

Ключов акцент в музикалната програмата е концерт в чест на покойния Честър Бенингтън.

Мемориалът ще даде възможност на българските фенове на Linkin Park да оставят своето послание към бандата върху огромен винил, а на сцената ще се присъединят и редица български музиканти, които ще направят своите творчески интерпретации на песни на Linkin Park.

Друг вълнуващ акцент е завръщането на парада на ретро автомобили, с който aвтомобилен клуб „РЕТРО“ гр. Пловдив ще отпразнува своята 25-а годишнина. Събитието, с удивителен стил и атмосфера, ще представи класически автомобили от 40’, 50’, 60’ и 70’ и ще зарадва посетителите с атрактивно изложение и градско рали.

 
 
Коментарите са изключени