shareit

ЕС ще партнира за провеждането на Expo 2015 в Милано

| от |

EXPO_PAYOFF_ENG_CMYK_POS

Европейската комисия подписа официално договор за участие на Expo Милано 2015 с Италия и изрази подкрепата си за града-домакин.

Председателят Жозе Мануел Барозо и премиерът на Италия Енрико Лета присъстваха на церемонията. Според договора, ЕС ще създаде павилион на Европа, разположен на 1500 квадратни метра. Експозицията в него ще акцентира върху безопасността на храните, непрекъснатото и устойчиво развитие и подобряване на качеството им през изминалите 50 години и предимствата им през следващия половин век.

Лета заяви, че миланското Expo е важно за бъдещото развитие на Италия. Той желае, този панаир да помогне за икономическото възстановяване на страната, намаляване на безработицата и социалното неравенство.

Expo 2015 ще бъде изключително събитие, което ще даде видимост на универсалната традиция на иновации и креативност  в центъра на които е темата на право на здравословна, безопасна и достатъчна за цялата планета храна и напитки. Ето някои от темите на работа и дебат:

  • Подобряване на качеството и безопасността на храните, а именно сигурността на наличието на достатъчно храна, за да живеят и  да консумират здравословна храна и питейна вода;
  • Осигуряване на здравословни и качествени храни на всички хора; да се премахнат глада, жаждата, детската смъртност и недохранване, /застрашени са  850 милиона души на планетата, изкореняване на глада и пандемии/;
  • Предотвратяване на нови големи социални проблеми на нашето време, включително затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания, от рак за разпространение на епидемии, подобряване на практиките, които позволяват решаването на тези заболявания;
  • Иновации чрез научни изследвания, технологиите в предприятията на хранителната верига, за да подобри хранителните характеристики на продуктите, тяхното съхранение и разпределение;
  • Да се научи правилно хранене за насърчаване на нови начини на живот, особено за деца, младежи, хора с увреждания и възрастни хора;
  • Повишаване на знанията на „хранителни традиции“ като етнически и културни елементи.
 
 
Коментарите са изключени