shareit

Египет още не потвърждава, че самолетът е свален от терористи

| от chronicle.bg |

Разбилият се самолет А320 на компанията EgyptAir е бил технически изправен, а лансирането на версията за терористичен акт на борда е прибързано, заяви египетският външен министър Самех Хасан Шукри в интервю за CNN.

„Не мога да говоря конкретно за възможността за терористични причини за случилото се“, заяви той. „Ние, естествено, не можем да изключим такъв сценарий, тъй като самолетът загуби връзка с диспечерите и изчезна от екраните на радарите“.

„Разглеждаме различни версии, но нямаме основания да смятаме, че самолетът е бил технически неизправен“, добави министърът, като отбеляза, че преди полета самолетът е минал през необходимите проверки.

Трябва да разполагаме с железни доказателства и пълни данни, за да направим каквито и да е заключения за причините за катастрофата„, посочи още Шукри. Той отбеляза, че е необходимо в най-кратък срок да бъдат открити черните кутии на самолета, тъй като „само те ще позволят да се състави конкретна интерпретация на случилото се“.

На 19 май самолет А320, пътуващ по маршрут Париж-Кайро, изчезна от екраните на радарите на около 280 километра от египетския бряг. На борда му имаше 66 души: 56 пътници, в това число три деца, и 10 членове на екипажа. Според списъците на авиокомпанията на борда е имало граждани на 12 страни.

 
 
Коментарите са изключени