shareit

Една година от ужаса в „Шарли Ебдо“

| от chronicle.bg, по Guardian |

Френското сатирично списание „Шарли Ебдо“ отбелязва в новия си брой една година от терористичната атака в редакцията на изданието.

На корицата на първия брой за годината е предсатвен мъж с брада, които изобразява Бог с „Калашников“ на рамото. Карикатурата е придружена от надпис: „Една година по-късно убиецът все още бяга“

Отпечатани са един милион копия от специалното издание.

В броя ще бъдат отпечатани колекция от карикатури, създадени от петимата автори на „Шарли Ебдо“, убити на 7 януари 2015 година.

ЛоранСурисо – Рис, който беше тежко ранен при стрелбата на 7 януари 2015 г., е написал гневен редакционен коментар в защита на светската държава и с остра критика срещу „фанатиците, превърнати в малоумници от Корана“ и „лицемерите от останалите религии“, които са пожелали смъртта на редакцията за това, че си е позволила да се присмее на религиозните хора.

Франция ще почете при засилени мерки за сигурност годишнината от атентата в „Шарли Ебдо“ и супермаркета Hypercacher, в които бяха убити 17 души. В церемонията на 10 януари ще вземе участие и президентът Франсоа Оланд.

 
 
Коментарите са изключени