shareit

Един от основателите на инициативата „кофа ледена вода“ се е удавил

| от |

Кори Грифин, филантроп, едно от основните лица, които изиграха важна роля за инициативата ice bucket challenge (поливане с кофа лед – предизвикателство за набиране на средства за Асоциацията за борба с амиотрофичната латерална склероза, е починал след удавяне при гмуркане край бреговете на Нантъкет, Масачузтс, пише в. Independent.

27-годишният прекъсва нишката на живота си в събота (16 август), когато се гмурнал на пристана, появявил се веднъж преди да изчезне обратно под водата и да се удави.

Грифин „помага за развиване на ice challenge за подпомагане на болните от АЛС, след като приятелят му Пийт Фрейтс е бил диагностициран“, се казва в некролога в Boston Globe, като баща му го описва във вестника като „най-щастливият човек в света „. „Той ми се обади и ми каза, че е в рая в Нантъкет“, добави той

Инициативата събра звезди от цял свят, които се включиха в набирането на средства за болните от АЛС, сред тях са Стивън Спилбърг, Шакира, Вин Дизелм Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и много други. До днес са събрани 22,9 милиона долара. 30 000 са болните от тази болест в САЩ, където всяка година се регистрират 5 600 нови случая. Болестта на Шарко разрушава прогресивно нервните клетки, контролиращи двигателните мускули,предизвиквайки слабост и прогресивна парализа.

 
 
Коментарите са изключени за Един от основателите на инициативата „кофа ледена вода“ се е удавил

Повече информация Виж всички