shareit

Престрелката с Митьо Очите вероятно е заради „бизнес конфликт“ (обновена)

| от chronicle.bg |

Простреляният снощи в Слънчев бряг Димитър Желязков – Очите и цялото му обкръжение са били с бронежилетки, когато са влезли в дискотеката „4 you“ в центъра на Слънчев бряг, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. В заведението с куршуми ги е посрещнала групата на собственика Божо.

Инцидентът е последвал битова свада по-рано през деня, свързана с паркомясто, обясни пред БНТ Костов. Младеж от обкръжението на Очите, който живее на семейни начала с дъщеря му, е бил потърпевш. Бил му е нанесен побой. След това е имало комуникация между Желязков и собственика на заведението, но никой не е уведомил МВР за скандала.

Снощи около 20.50 пред заведението са се събрали около 40 човека, близки на Желязков. Още преди влизането в заведението възниква скандал, разменят си удари и изстрели със законно и може би незаконно оръжие, бойно и газово, каза Костов. Най вероятно са стрелали и от двете страни.

Убитият и ранените са от придружаващите Димитър Желязков. Той самият е пронизан от 5 куршума и е в критично състояние. Главният сектерат не съобщи самоличността на убития бодигард, преди да са уведомени близките му. Това е 21-годишен младеж.

Няма пострадали граждани при стрелбата, каза главният секретар на МВР.

Задържани са седмина от участниците в конфликта, сред тях е и вероятният извършител на убийството. В МВР смятат, че разполагат и с оръжието.

От години Димитър Желязков – Очите контролира курорта Слънчев бряг и е разследван от правораздавателните органи за рекет и наркоразпространение.

Преди години бе взривена съпругата му, той самият е бил обект на нападение. Информацията от бургаската болница е, че в момента той е стабилизиран, но състоянието му се оценява като критично и ще остане под лекарски контрол.Тежко ранен е в областта на слабините, има прекъснат бъбрек.

Курортът остава блокиран от жандармерия и се издирват останалите участници в инцидента.

 
 
Коментарите са изключени