shareit

Дзукеро ще представи новия си албум на 15 ноември в НДК

| от chronicle.bg |

Италианският поп певец Дзукеро се завръща отново с концерт у нас на 15 ноември в зала 1 на НДК. Той ще представи дванадесетия си студиен албум „Black Cat“, съобщиха организаторите от „Жокер медиа“.

На сцената в НДК звездата ще излезе с 14 музиканти от световно ниво.

„Когато за първи път започнах да пиша за „Black Cat“, създадох около 40 песни, като след това премахнах много от тях. През юни 2015 г. започнахме да свирим в Лос Анджелис и не успях да издам албума преди Коледа. Но ето, че времето лети бързо и той е вече факт“, споделя музиканта за последния си албум. За създаването му Дзукеро работи съвместно с Марк Кнопфлер и Боно.

Певецът ще изпълни в София и някои от най-големите си хитове, сред които „Baila Morena“ и „Senza una donna“.

Аделмо Форначари, по-известен като Дзукеро (псевдоним, даден му от неговия начален учител), е роден в Реджо Емилия. Той е един от най-продаваните италиански музиканти. Работил е съвместно с множество големи звезди, като Ерик Клептън, Лучано Павароти, Шерил Кроу, Том Джоунс, Брайън Адамс, Пол Янг, Стинг, Рей Чарлз, Ронан Кийтинг.

Животът на Дзукеро е доста разнообразен – дипломира се като електронен специалист, работил е като стругар, месар и дори пекар. Не успява да завърши „Факултета по ветеринарна медицина“, защото разбира, че истинската му страст е музиката. Известен е и с друга своя страст – шапките. Твърди, че има 350 вида, което му спечелва прякора „Лудия Шапкар“.

Той е единственият италиански музикант, който участва на фестивала „Уудсток“, а също и на концерта в памет на Фреди Меркюри „Freddie Mercury Tribute“ през 1992 г. След това взема участие и на всички събития от 1994 година с Нелсън Мандела.

 
 
Коментарите са изключени