shareit

Джорджо Армани представи новата си колекция

| от chronicle.bg, по БТА |

Леки облекла доминираха в представените снощи колекции прет-а-порте за жени за следващото лято в рамките на Седмицата на модата в Милано.

Джорджо Армани привлече вниманието с колекция, в която е намерил баланса между прекалено и малко. Сака с ципове са носени в комбинация с широки панталони. Кожени сака пък са комбинирани с поли, които са като парче плат, препасано през кръста, или с бермуди от жерсе. Жената, облечена от Армани, се осмелява също да е гола от кръста нагоре, като носи палто от прозрачен бродиран воал в комбинация с панталон.

Рокли, чанти от макраме и шалове са украсени с ресни, които донасят дискретен етнически привкус и допринасят да се получи илюзия за движение. Това впечатление се допълва от принтовете и прозрачните тъкани. Сред преобладаващите цветове са синьото и сивото със сребърни отблясъци.

Колекцията е възхитителна. „Не съм променил много стила си, но да кажем, че този път нямах особени задръжки – поясни дизайнерът. – Исках да предложа модерна елегантност и съвременна привлекателност.“

В колекцията на модна къща „Етро“ различни култури са смесени в нещо като пачуърк от скъпи тъкани и древни занаятчийски занаяти. Първите представени облекла бяха в черно и бяло, но постепенно цветовете в колекцията ставаха все по-ярки, а в края на дефилето доминираха оранжевото, жълтото и златистото.

Наметки с качулки бяха показани редом до пончо от лен или коприна на райета и кафтани, някои от които са със свръхголеми размери, докато други напомнят къси туники. За създаването им са използвани жакард и коприна. Дебели наметки с ресни са носени на раменете като шал. Бродерии и етнически мотиви се забелязват почти навсякъде в колекцията. Важно място в нея е отделено също на кожените панталони за мотоциклетисти и спортните гащета.

 
 
Коментарите са изключени