shareit

Джип увисна над пропаст след катастрофа

| от chronicle.bg |

Джип катастрофира по пътя между село Драгоново и Якоруда в неделя около 14 часа. Причината за инцидента е хлъзгавата пътна настилка, заради която автомобилът е поднесъл, завъртял се е и след като катастрофирал, е увиснал над пропаст.

Наложило се е на място да бъдат изпратени екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, които да извадят заклещените вътре хора и да издърпат превозното средство.

Най-критичните пътища са входовете на София откъм „Тракия“ и „Хемус“, Ботевград и подходите към България от граничните пунктове. Има 2 закъсали ТИР-а, но извън това няма лекотоварни превозни средства в критична ситуация, съобщи още министърът на регионалното развития Лиляна Павлова.

Двете ленти за движение по пътя Перник-София през Владая все още не  са осигурени. Причината била в силния вятър, който обръщал обозначителните знаци, с които трябвало да се регулира движението, поясни още министърът.

240 са патрулите на МВР, разположени по родните пътища, а над 1500 са снегорините.

„В момента по републиканската мрежа имаме 1000 ефективно работещи снегорина. 500 пък извършват само необходимите обходи, тъй като в западната част на страната вали, а в източната тепърва започва“, обобщи Павлова.

 

 
 
Коментарите са изключени