shareit

Джим Кери е съден за смъртта на бившата си приятелка

| от chronicle.bg |

Джим Кери отива на съд, след като съпругът на бившата му приятелка Катриона Уайт го обвини, че я е снабдявал незаконно с наркотици, а това довело до самоубийството й преди година.

Делото е заведено пред Върховния съд в Лос Анджелис от Марк Бъртън, който твърди, че актьорът използвал голямото си богатство и известността си, за да получи незаконно и да разпространи забранени вещества, които понякога са смъртоносни. Според Бъртън актьорът получил незаконно и под фалшивото име Артър Кинг предизвикващи пристрастяване медикаменти, за които е нужна рецепта. Кери ги доставил на 30-годишната си приятелка, която страдала от депресия и била правила опит да сложи край на дните си.

„Резултатът бе предвидим – Катриона прие свръхдоза от тези лекарства към 24 септември м.г. и си отиде от този свят“, заяви Бъртън. Той уточни, че 54-годишният актьор впоследствие взел мерки, за да прикрие замесването си в самоубийството и вината си за тази трагична смърт. В документите по делото се казва, че Катриона Уайт умряла вследствие на смесване на силното приспивателно амбиен, бетаблокера срещу тревожност пропранолол и болкоуспокоителното перкоцет.

При смъртта на Уайт медиите за знаменитости отбелязаха, че тя поддържала бурна романтична връзка с Кери. Катриона качи Туитър послание в мрачен дух на 24 септември м.г., малко преди смъртта си.

Марк Бъртън настоява за обезщетение и съдебен процес.

Адвокатът на Кери – Марти Сингър заяви пред сайта за знаменитости TMZ.com, че клиентът му няма за какво да се обвинява. Адвокатът увери, че Катриона Уайт откраднала рецепта от актьора. Звездата от филмите „Аз, моя милост и Айрин“ и „Шоуто на Труман“ поясни пред TMZ.com, че възнамерява да защити честта си пред съдебните органи.

 
 
Коментарите са изключени