shareit

Джилиан Андерсън получи звезда на холивудската Алея на славата

| от chronicle.bg, БТА |

Джилиан Андерсън, прочула се с ролята на агент Скъли в хитовия сериал „Досиетата Х“, беше почетена със звезда на холивудската Алея на славата.

Звездата на Андерсън е 2625-ата на прочутата алея в Холивуд. На церемонията по откриването й присъстваха актьорите Брайън Фулър и Джоел Макхейл. Макхейл нарече 49-годишната актриса „културна икона“.

Джилиан Андерсън, избрала за събитието рокля в цвят металик, щедро разкриваща плътта й на показ, не пропусна да спомене „пламенно независимата“ си героинята си Дейна Скъли.

Актрисата припомни, че се е преместила в Лос Анджелис през 90-те години на миналия век с надеждата за преход от сцената към киното. Късметът я среща със създателя на „Досиетата Х“ Крис Картър. В крайна сметка Андерсън получава ролята на специалния агент на ФБР.

„Дейна Скъли се оказа модел за подражание, от какъвто имаха нужда жените – не само обект на мъжко желание, но волева, умна, смела, отдадена на професията си и пламенно независима“, споделя Джилиан Андерсън.

Актрисата благодари и на „идеалния си платоничен партньор“ в сериала Дейвид Духовни, с когото е прекарала 25 години от живота си и чиято звезда на холивудската Алея на славата се намира в близост до нейната.

 
 
Коментарите са изключени