shareit

Дженифър Анистън не е бременна, време е медиите да спрат

| от chronicle.bg |

След като години наред таблоидите се чудиха кога Дженифър Анистън ще се ожени отново, след брака й с Джъстин Теру, те започнаха да нищят въпроса дали и кога ще забременее. След поредната вълна от „подозрения“ в бременност, актрисата публикува блог пост в Huffington Post за жените, бременността и културата, която осъжда формите на тялото й.

“Опредметяването и изпитателната проверка, на която подлагаме жените, са абсурдни и притеснителни“, пише тя.

„Начинът, по който аз съм обрисувана в медиите, просто е отражение на това как виждаме и описваме жените като цяло, измерени според ненормални стандарти за красота… Посланието, че момичетата не са красиви, освен ако не са невероятно слаби, че не си заслужават вниманието ни, докато не приличат на супермодел или актриса на корицата на списание, е нещо, което ние доброволно приемаме. Тези условия момичетата пренасят и в своя живот на жена“, пише тя.

Нейната публикация е реакция към месеците преследване от страна на медиите и слуховете за вероятната й бременност. Въпреки че нейните представители отрекоха слуховете, тя пожела сама да обясни проблема.

„Количеството ресурси, харчени точно сега от пресата, за да разбере дали съм бременна (за милиарден път…но кой ти брои), подчертава колко трайно е наложена идеята, че жените по някакъв начин остават непълни, неуспешни и нещастни, ако не са женени с деца“, пише тя.

„На фона на този последен цикъл от новини за личния ми живот имаше престрелки, пожари, важни решения на Върховния съд, предстоящи избори и множество важни новини, на които „журналистите“ можеха да посветят своите ресурси“.

Анистън пише още колко е изморена от медийния цирк, който я използва, за да продължи своя вреден разказ за изкривените стандарти за красота.

“Ние сме завършени с или без половинка, с и без дете“, пише тя. “Ние трябва да решим за себе си какво е красиво, когато става дума за телата ни. Това решение е само наше. Нека взимем решение за себе си и за младите жени в този свят, които виждат в нас пример за подражание“, пише Дженифър Анистън.

Актрисата беше обявена за най-красивата жена в света от списание People. В интервю за списанието тогава тя определи своите стандарти за красота, които произтичат не само от външността.

 
 
Коментарите са изключени