shareit

Джеф Безос: „Няма равновесие между работата и личния живот“

| от chronicle.bg |

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос не е фен на „баланса между работа и живота“.

През април на събитие, водено от Аксел Спрингър и главния редактор на Business Insider US Алисън Шонтел, Безос разкрива един странен съвет, който дава на служителите си.

Той вярва, че те трябва да спрат да се опитва да достигнат „баланс“ между професионалните и личните си животи, тък като това предполага ощетяване на едното за сметка на другото. Вместо това Безос предлага по цялостен поглед върху ситуацията.

Традиционно Джеф, един от най-богатите хора на планетата, има нетрадиционен подход към работата: той прави закуска всяка сутрин заедно със семейството си, не навива аларми преди да си легне, има изненадващо малко срещи и успява да отдели време да си измие чиниите. Как го постига – това е може би най-ценния съвет, който има.

„Хармонията между работата и личния живот не е въпрос на балансиране, а всъщност е кръговрат“, казва Безос. 

За него връзката между работата и личния живот е реципрочна, без да разделя двете неща на конкурентни страни. „Ако съм щастлив вкъщи, влизам в офиса с невероятна енергия. И обратното – ако съм щастлив на работа, прибирам се вкъщи с невероятна енергия. Никога не искаш да бъдеш човека – и всички познаваме такъв човек – който изпива цялата енергия в стаята, в момента в който влезе в нея. Искаш точно обратното.“

Състоянието на Безос възлиза на $125,8 милиарда. Той притежава 16% от сайта Amazon, който основава в гаража си в Сиатъл през 1994 година.

 
 
Коментарите са изключени