shareit

Допинг скандал с играчи на Лестър, Челси и Арсенал

| от chronicle.bg |

Подобно на руския, британският спорт също се оказа застрашен от грандиозен допинг скандал. Медик на име Марк Бонар разкри пред Sunday Times, че е консултирал над 150 местни състезатели при употребата на забранени стимуланти. В списъка попадали и футболисти от Лестър, Арсенал, Лестър и Бирмингам.

Конкретни имена не се споменават, но от материала става ясно, че са замесени още звезди от крикета, колоезденето, бокса и тениса.

Реакциите не закъсняха. От Арсенал разпространиха официално изявление, в което категорично отричат участие в допинг афера. „Изключително сме разочаровани от тези неверни твърдения, които нямат основание. Нашият отбор приема доста сериозно тази тема, а играчите ни са за добре запознати с въпроса. Ние се придържаме стриктно към всички изисквания от страна на антидопинговата агенция“.

От Челси също побързаха да се защитят. „Тези твърдения са безпочвени. Освен това ние никога не сме ползвали услугите на д-р Бонар. Нямаме данни наши футболисти да са се лекували при него. Спазване всички изисквания в тази област и нашите футболисти са запознати в детайли с разпоредбите. Редовно са тествани от съответните органи“.

 
 
Коментарите са изключени за Допинг скандал с играчи на Лестър, Челси и Арсенал

Повече информация Виж всички