shareit

„Доналд Тръмп: Искам всичко“ разказва за една американска икона

| от chronicle.bg, по БТА |

Книгата „Доналд Тръмп: Искам всичко“ разказва историята на една истинска американска икона.

Историческите, политическите и психологическите предпоставки за неговия успех и очакваните следствия от бъдещото му управление ще дискутират директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров и журналистката и политически коментатор Нора Стоичкова. Те ще представят книгата на американския публицист Майкъл д’Антонио и ще разсъждават за това как противоречивият мултимилиардер успя да стигне до най-високия пост в родината си, а и в световен мащаб.

Мразен и харесван от милиони, Доналд Тръмп е на върха на славата вече четири десетилетия. С впускането му в надпреварата за президентския пост в САЩ известността му продължи да расте, стигайки нов пик в деня на изборите зад океана. Никой от света на бизнеса – дори Бил Гейтс или Стив Джобс, не е успявал да задържи върху себе си вниманието на толкова голяма аудитория за толкова дълго време.

Как е възможно това – отговор на този въпрос дава носителят на „Пулицър“ за журналистика Майкъл д’Антонио в своето изследване, посветено на Тръмп. Кои са хората, оформили личността му, и как са повлияли обществените нагласи върху тази толкова спорна фигура. Изключение ли е Доналд Тръмп, или събирателен образ на една епоха, в която нарцисизмът и постоянното му натрапване са достигнали своя връх, се опитва да отговори книгата.

Изпълнена с много образни факти, базирана на задълбочени проучвания, включително и на редица лични интервюта с големия предприемач, написана увлекателно и с леко чувство за хумор, със своята обективност биографията „Доналд Тръмп: Искам всичко“ се отличава от други биографични и автобиографични книги, писани по поръчка на бизнесмена или в съавторство с него.

 
 
Коментарите са изключени