shareit

Доналд Тръмп ще публикува данъчната си декларация

| от chronicle.bg |

Вероятният кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп обеща да публикува данъчната си декларация, веднага щом приключи финансовата й проверка, предаде БТА.

Милиардерът обеща в Туитър, че проверката ще приключи преди изборите. По-рано той заяви в интервю за агенция Асошиейтед прес, че в декларацията му няма нищо особено.

Въпросът за данъчната декларация на Тръмп придоби особено значение, след като Мит Ромни, кандидат на Републиканската партия на през 2012 г., изрази снощи предположението, че в декларацията на нюйоркския милиардер се крие огромна изненада.

Той подчерта, че нежеланието на Тръмп да представи декларацията си е повод за дисквалифицирането му като кандидат на Републиканската партия.

Формално Тръмп все още не е получил номинацията на Републиканската партия, но вече се опитва да получи подкрепата на големи донори.

През февруари Ромни вече отправи критики срещу Тръмп поради същата причина, припомня Франс прес.

„Може да открием, че той далеч няма толкова приходи, колкото се смята или че не плаща данъци, или плаща много малко“, подчерта високопоставеният републиканец.

Предстои среща между Тръмп и републикански лидери сред които председателят на Камарата на представителите на САЩ Пол Райън. Тръмп вече заяви, че ще бъде прекрасно, ако се споразумеят, но не се нуждае от подкрепата на партийния елит, предаде Асошиейтед прес.

 
 
Коментарите са изключени