shareit

Доналд Тръмп и жените

| от chronicle.bg, по БТА |

Кандидатът за президентската номинация на американските републиканци има предистория на спорно отношение към жените. Интервюта с над 50 жени, които са работили за Доналд Тръмп или са имали вземане-даване с него, хвърлят светлина върху модела на поведение на кандидата за републиканската президентска номинация към жените и обрисуват една сложна личност, съобщава The New York Times.

Сред интервюираните има жени, на които Тръмп е поверил ръководни постове в империята си, защото жените работели по-здраво. Има и модели, с които Тръмп е имал връзка и момичета, участвали в конкурси за красота, в чиято организация е участвал Тръмп.

Жените си спомнят епизоди, в които Тръмп е третирал представителките на нежния пол като сексуални обекти и е правил коментари за фигурите им. Но някои жени признават и че Тръмп ги е повишил в империята си до позиции, които биха били недостъпни за тях на други места. Запитан относно някои от случаите с жени, описани в статията на изданието, самият Тръмп или ги отрича, или оспорва фактите. Винаги съм се отнасял към жените с голямо уважение, казва той пред вестника.

Барбара Рес, която е контролирала изграждането на централата на бизнес империята на Тръмп в Манхатън разказва, че понякога той е прекъсвал заседанията с коментари за фигурата на жените. Рес е работила за Тръмп 12 години, после напуснала, а след това се върнала за 6 месеца като консултант. Тя признава, че е благодарна на Тръмп за възможностите за реализация в професионален план, които той й дал, но разказва и че той често пъти се обръщал към нея със „сладурче“ и правел коментари за външния вид на служителите си, от които ставало ясно, че той искал за него да работят добре изглеждащи жени. Барбара Рес си спомня и думите на Тръмп, когато я наел на работа. Той й казал: „Мъжете се опитват да бъдат по-добри от жените, но една добра жена е по-добра от 10 добри мъже“.

Тръмп се е наложил и като мъж, който излиза с красиви жени. Заместник-кметицата на Ню Йорк през 90-те години Барбара Файф си спомня, че Тръмп веднъж бързал да си тръгне от делова среща с нея, защото имал среща с модел на Victoria’s Secret – нещо, което Файф счела за незряло поведение от негова страна.

В статията е публикуван разказът на Темпъл Тагард, която е участвала в конкурса за титлата на Мис САЩ, когато той е бил собственост на Тръмп. При първото си запознанство с Тръмп той директно я целунал по устата, без всякакви предисловия. Самият Тръмп отрича да се е случвало подобно нещо.

Моделът Роуън Брюър Лейн, с която Тръмп имаше връзка в началото на 90-те години след развода си с първата си съпруга, разказва, че се запознала с него на парти в имението му в Мар-а-Лаго в щата Флорида. Той веднага поискал от нея да се съблече по бански и я представил на всички като „момичето на Тръмп“.

Алисия Мачадо, която спечели титлата Мис Вселена през 1996 г., си спомня, че Тръмп я унижил, когато след конкурса тя напълняла и той я показал в този й вид пред журналисти от 90 медии. След това тя страдала от булимия, анорексия и посещавала психолог през последните 20 години, за да преодолее унижението.

От интервютата с жените, общували с Тръмп, се очертава една личност, която не може просто да бъде поставена в някоя категория, пише вестникът. Тръмп е известен, има власт, има състояние, а жените нямат. Той има връзки и дори и да се е държал някога грубо с тях, някои от жените го търсят за съдействие за кариерите си или остават до него, коментира изданието.

 
 
Коментарите са изключени