shareit

Доктор Дре загуби делото, което води от 3 години

| от chronicle.bg, по BBC |

Рапърът Доктор Дре (Dr. Dre) загуби съдебния спор, който води от 2015 г. срещу гинеколога доктор Дре (Dr. Drai), който пожела да регистрира името си като търговска марка, предаде BBC News. 

Искът, заведен от изпълнителя преди три години, е срещу лекарят в Пенсилвания, Дрейън М. Бърч. Според доктор Дре името на гинеколога ще обърка хората и ще създаде знак за равенство между дейностите им. Въпреки този аргумент, Комисията по търговските марки на САЩ отхвърли иска на рапъра. Според докладите той не е успял да докаже, че хората ще бъдат заблудени, когато купуват продуктите на Дрейън Бърч.

Според доктор Дрейън Бърч, автор на книги като „20 неща, които може и да не знаете за вагината“, объркване няма да възникне защото Доктор Дре не е медицинско лице и не може да предлага лекарски услуги. Самият лекар казва, че не желае да бъде свързван с рапъра, позовавайки се на циничните текстове на хитовете му. Той допълва още, че не желае името му да бъде бъркано с това на Доктор Дре и твърди, че е сред уважаваните здравни експерти.

 
 
Коментарите са изключени