shareit

Дизайнерското чудо на Volkswagen Karmann Ghia

| от chronicle.bg |

Ако видя тази кола на улицата, небрежно престрояваща се между безобидни BMW-та, Volvo-та, Ford-ове и други, честно казано ще се стресна повече, отколкото ако видя легендарния Стивън Кинг-ски плимут на име Кристин.

Особено изглеждащият Volkswagen обаче не е автомобил, откраднат от лунапарк, а сериозна машина на стартова позиция за състезанията Байя. Уродливото превозно средство има нова модификация на окачването, защитни брони, грамадни оф-роуд гуми и много качествен мотор под капака. В списъка му на участия са две пробягвания в в прочутото Байя 1000 през 1979-а и 1981-а година.

Количката си е починала доста години и вече е готова да намери своя нов стопанин на търг в eBay.

Само по себе си оригиналното купе Karmann Ghia има впечатляващ дизайн, дело на италианската Carrozzerria Ghia, въплътен в метал от немския кароцерист Karmann на базата на механиката на класическия Volkswagen Beetle. Уви, стандартният 1.2-литров боксер с въздушно охлаждане на бръмбара не е бил способен да осигурява достатъчно мощност на модела, вследствие на което той не е получил добро пазарно разпространение.

Ако сред вас има фенове на лудите оф-роуд машини и разпознавате в лицето на това старо момче свой верен приятел по калните пътища – тазгодишната Байя 1000 стартира през ноември!

 
 
Коментарите са изключени