shareit

Дилма Русеф обвини бразилската опозиция в планове за държавен преврат

| от chronicle.bg |

Бразилският президент Дилма Русеф обвини бразилската опозиция, победена на изборите преди година, че иска да дойде на власт чрез държавен преврат, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Опозицията се опитва непрекъснато да съкрати пътя си до властта, да направи скок и да дойде на власт чрез държавен преврат, каза Русеф в реч по време на синдикален митинг в Сао Пауло.

Президентката припомни, че 54 милиона души са подкрепили нейната партия преди година и каза, че опозицията се опитва изкуствено да предизвика импийчмънт на едно избрано чрез пряк вот правителство. Русеф допълни, че „пучистките слова“ на опозицията са насочени не само към нея, но към всичко, което тя представлява, към историческите постижения на нейния политически ментор и предшественик, президентът Лула да Силва.

Превратът, който недоволните искат да извършат, е преврат срещу народа, но тези хора могат да бъдат сигурни, че няма да постигнат целта си, каза Русеф, който не за първи път говори за опит за преврат в страната.
Опозицията обвинява Русев, че е подправила финансовите отчети на страната през изборната 2014 г. Русеф се ползва с 10 процента обществено доверие, страната й е в рецесия и е разтърсена от голям корупционен скандал в лоното на петролния гигант Петробраз. Правителството пък се показва неспособно да координира действията на управляващата коалицията.

 
 
Коментарите са изключени