shareit

Deutsche Bahn оценява загубите от стачката на машинистите на над 100 млн. евро

| от |

Германският железопътен концерн Deutsche Bahn оценява загубите от последната стачка на машинистите на над 100 млн. евро. Това съобщи председателят на управителния съвет на компанията Рюдигер Грубе в интервю за Bild am Sonntag.

Най-дългата в историята на концерна стачка на машинистите започна след призив на профсъюза GDL в сряда в 15.00 часа, когато работните си места напуснаха машинистите на товарни влакове. В нощта на 6 ноември акцията обхвана и пътническите влакове. В събота в 18.00 часа GDL реши да отмени планираното продължаване на стачката като „жест на примирие” предвид тържествата по случай на 25-годишнината от падането на Берлинската стена.

„Загубите са за над 100 млн. евро”, каза Грубе и добави: „А за ущърба на имиджа и загубата на доверие към Deutsche Bahn е по-добре да не говоря.”

„Сега трябва възможно най-бързо да седнем на масата на преговори и да намерим решение”, отбеляза директорът на концерна. „Профсъюзът трябва да разбере своята отговорност и да бъде готов за компромиси. Топката сега е в полето на GDL, Deutsche Bahn по всяко време е готова на преговори”, каза той.

С Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени