shareit

Десет кухненски трикове – от мъже за мъже

| от |

Само набързо минаваме през кухнята, за да ви покажем няколко трикчета, които ще променят живота ви и ще спестят много ценно време. Време, което можете да инвестирате в хранене.

1. Използвайте две купички, за да не хвърчат навсякъде зърна от царевица.

anigif_enhanced

Увийте малка купа в хартия (за да не се пързаля) и я поставете на обратно в по-голямата купа. Кочанът – върху нея и режете бързо.

2. Махнете кочана на айсберг, като го ударите силно върху дъска за рязане.

anigif_original-grid-image

anigif_original-grid-image-2

3. Предварително си накиснете пастата, за да я сготвите след това за 60 секунди.

pastaaa

Звучи странно, но работи! Накиснете пастата във вода в запечатан плик за няколко часа или за през нощта. След това можете да я сготвите супер бързо – пускате във вряща вряща вода или направо прибавяте към лютия сос в тигана и я оставяте да се довърши сама.

4. Използвайте остър нож (внимателно), за да махнете костилката от авокадо.

anigif_enhanced--7062-1379540347-1

5. Първо нарежете на кубчета, а не белете авокадото.

anigif_enhanced-3704-1379959440-0

След това ги извадете с лъжица.

6. Сложете кърпа или влажна хартия под дъската за рязане – все едно я лепите с пирон.

enhanced-buzz-7399-1379704988-9

7. Използвайте лъжица, за да обелите киви.

anigif_enhanced-14987-1379624714-0

Отрежете краищата на кивито, а след това плъзнете лъжицата под кожата му.

8. Сложете лимоните в микровълновата, за да получите повече сок​​.

enhanced--7481-1377027407-0

За не повече от 15 или двадесет секунди в микровълновата, това помага за разграждането на въглехидратите в плодовете или с други думи – пускат повече сок.

9. Замразете леко месото, преди да го режете.

enhanced-22442-1379961132-0

10. Махайте костилките от черешите с кламер.

anigif_enhanced--21337-1379946344-13

Хайде – вече сте царе. Бягайте да отворите по бира с ръка и се наслаждавайте на новите си кухненски трикове.

 
 
Коментарите са изключени