shareit

Дейвид Камерън: Няма да има компромис за европейската сметка

| от |

Британският премиер Дейвид Камерън даде ясно да се разбере, че няма да приеме компромисна сделка относно европейското бюджетно искане в размер на 1.7 милиарда паунда и подчерта, че спорът за него тласка Великобритания към напускане на ЕС, пише The Guardian .

Отправяйки молба за помощ към своите северноевропейски колеги по време на среща на върха в Хелсинки Камерън зашити позициите си, обяснявайки, че този проблем радикализира възгледите на избирателите.

Той предупреди северноевропейските лидери, че поставеното от ЕС искане е увеличило с 10% привържениците на напускането на ЕС от страна на Великобритания.

„ Великобритания няма да плати нищо подобно на 1.7 милиарда паунда. Този спор е ярък пример за това, че ЕС трябва да покаже по-голяма гъвкавост и да отговори на безпокойството на гласоподавателите. Този път на прицел е Обединеното кралство, но следващият път може да са вашите страни”, заяви камерън пред премиерите на Финландия, Естония, Швеция. Дания. Исландия, Латвия, Литва и Норвегия. / Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени