shareit

Дами и господа…новата Astra

| от chronicle.bg |

Две седмици преди световната премиера във Франкфурт, новото поколение Opel Astra направи ревю пред българската си публика в столичния хотел Hilton.

Новото момиче на Opel е изградено на нова, по-лека и ефективна платформа и се отличава с модерни, високотехнологични характеристики, показатели и удобства.

Благодарение на екстравагантната технология на седалките всяко пътуване се превръща в спа изживяване. Независимите експерти от AGR (Инициатива за подобряване на ортопедичното здраве на гърба) потвърждават със сертификат, че ергономичните седалки на Opel осигуряват отличен комфорт при пътуване на дълги разстояния. Наред с възможността за 18 вида настройки, сред които широчината на страничните опори, новите седалки се предлагат и с възможност за допълнителни комфортни функции като масаж, запаметяване на индивидуалните настройки и вентилация. Край на потните гърбове по пътя до морето! А ако в бъдеще можем вместо с изправителна гимнастика да лекуваме гръбначните си изкривявания, шофирайки до някоя екзотична дестинация? Нищо против!

Друга екстра на Astra, която няма как да подминем, са предлаганите като опция матрични светлини, обичайно характерни за автомобили от по-висок клас. Светлините са адаптивни, с LED технология и предоставят възможност за постоянно движение на дълги без да заслепяват насрещно движещите се автомобили. Да шофирам на дълги без да се налага нервно да превключвам на къси всеки път, когато видя фарове в насрещното? Може!

Доста ентусиазиращ е и фактът, че системата функционира съвместно с предната камера Opel Eye, позната ни от други модели на марката, която може да установява наличието на други движещи се превозни средства.

Седалките, фаровете, красивата задница…пропускам ли нещо? Да!

Най-големият гъдел за ценителите на качествени автомобили и нови технологии, е системата Opel OnStar. Това е персонален асистент за свързаност и услуги, което заедно с инфоразвлекателната система IntelliLink, правят от новата Astra мини версия на космически кораб. Двете системи осигуряват възможност за пренасяне на свързания свят на смартфоните в интериора. Те са съвместими с операционните системи на последното поколение смартфони Android 5.0 Lollipop и Apple iOS-8 (или по-високи версии). С интеграцията на Apple CarPlay и Android Auto, потребителите например могат да имат достъп до карти и четене на съобщения и допълнителни приложения от други доставчици като Stitcher, Podcast, Spotify, Umano и т.н. (в зависимост от системата за интеграция) чрез контролните органи на автомобила и с помощта на осеминчовия голям сензорен екран. Което ще рече, че ако по средата на пътя между Хановер и Пазарджик ви се прияде пица с четири сирена, с няколко движения на пръста си ще може да разберете къде и как да го направите.

Освен забавлението, Opel OnStar качва значително нивото на безопасност в автомобила заради услугите, които се предлагат в аварийни ситуации и дистанционния контрол, тъй като в случай на злополука, пътниците могат лесно и бързо да бъдат проследени и да им се окаже помощ. Ключов принцип на Opel OnStar е, че абонатите се свързват с реални хора, не с машини или с многобройни пощенски кутии. Безопасността е подсилена и от индикатора за дистанция до предния автомобил и предупреждението за опасност от удар отпред с автоматично аварийно спиране.

Всички модели на новата Astra се задвижват от двигатели от последно поколение с мощност от 70 кВт/95 к.с. до 147 кВт/200 к.с. Двигателите комбинират отлични динамични качества с нисък разход на гориво и гъвкавост, като същевременно предлагат балансирана работа и нисък шум.

 
 
Коментарите са изключени