shareit

Да върнеш подаръци за 7 млн. – принц Хари и Мегън Маркъл са длъжни да го направят

| от chronicle.bg |

Принц Хари и съпругата му, херцогинята, се налага да върнат получени в разрез с кралските разпоредби сватбени подаръци, оценени на 7 милиона лири, предаде Контактмюзик.

Най-новото кралско семейство е било отрупано с неочаквани подаръци. Те идват от страна на всевъзможни фирми, предимно от модната индустрия, надяващи се на безплатна реклама, вземайки предвид факта, че Маркъл е една от най-популярните жени във Великобритания в момента.

Но Хари и Меган нямат друг избор, освен да върнат неочакваните дарове, защото като част от кралското семейство, нямат право да получават подаръци с комерсиална цел, пише Дейли Мейл. Протоколът не позволява на членове на кралското семейство, да приемат подаръци от хора, които не познават лично. Целта е да се избегне експлоатирането на даровете с рекламна цел. Въпреки стриктните правила, които трябва да се спазват, и отправения от Хари и Маркъл призив към хората, желаещи да им направят подарък вместо това да дарят средства за благотворителност, младоженците са били затрупани от сватбени дарове.

Сред официалните подаръци, които херцогът и херцогинята на Съсекс могат да запазят, са двойка коали. Животните, кръстени неслучайно Хари и Меган, са дар от австралийския щат Нов Южен Уелс и ще обитават зоопарка Таронга в Сидни.

През 2011 г. младоженците принц Уилям и Кейт Мидълтън трябваше да сторят същото с купищата сватбени подаръци. Но стойността на върнатите дарове при тях е още по-внушителна – около 30 милиона паунда.

 
 
Коментарите са изключени