shareit

Да свалиш 30кг за 100 дни…с картофи

| от chronicle.bg |

Австралиец се похвали, че за 100 дни на картофена диета е отслабнал 30 кг и е свалил холестерола в кръвта си, без сериозни отрицателни последици за здравето му.

Андрю Флиндърс Тейлър от Мелбърн е на 36 години. През януари той обяви, че ще яде само картофи и батати цяла година с надежда това да се отрази добре на здравето му. Освен това, мъжът тренира шест дни седмично.

диета

Тейлър обяснява, че е много доволен от диетата си, а лекарят му добавя, че тя се е отразила добре и на холестерола му. Единствено пикочната киселина на пациента му малко се е увеличава, но не толкова, че да бъде обезпокоително.

Подобен ефект често се наблюдава у хора, които отслабват бързо. Според д-р Малкълм Макей здравословното състояние на пациента му е съвсем задоволително.

Друга лекарка обаче коментира, че диета само с картофи може да има лоши последици, каквито общопрактикуващият лекар тепърва ще наблюдава.

„Лекарите обикновено проверяват холестерола, кръвното налягане и кръвната захар“, казва д-р Макмилън.

„Обикновено изследване от общопрактикуващ лекар няма да покаже какво става в тялото. За тази цел Тейлър трябва да си направи много по-задълбочени изследвания. Диетологът не е правил изследвания за всички хранителни съставки в тялото му – омега-3, цинк, дали калцият в костите е намалял. Това няма да проличи за 100 дни . . . Недостигът на желязо се появява за по-дълъг период. Това несъмнено ще се случи“, добавя още тя.

диета

 
 
Коментарите са изключени