shareit

Да снимаш бельото си – новата мода в социалните мрежи

| от chronicle.bg |

Новият тренд в социалните мрежи се казва #PantyChallenge. Жени на всякаква възраст постват хаштага заедно със снимат бельото си, смъкнато около глезените, за да покажат, че е абсолютно чисто и без петна. Проблемът с тази мода е, че тя цели да покаже, че вагинално течение не съществува и не е нормално по женското бельо да има петна.

Хаштагът и снимките от новия тренд създават впечатление у момичетата, че петната са признак за ниска хигиена. Това, както би трябвало да знаете, съвсем не е така.

Вагиналното течение е напълно нормално, безопасно, здравословно и естествено – иронично, то е точно обратното на това да си „мръсна“ – то е начинът вагината да се самопочиства.

Обезпокояващо е, когато тенденции като #PantyChallenge носят сериозни последици като повишеното ползване на вреди дезинфектанти от млади момичетата например в опит да се „запазят чисти“, заради погрешните си впечатления.

Разбира се, не можем да съдим изцяло хаштага, но той със сигурност не помага за качествена информираност и спокойствие у дамите.

Нека не позволяваме Snapchat, Instagram и Twitter да ни заблуждават за естествените процеси на природата.

 
 
Коментарите са изключени