shareit

Да лежиш за 8000 евро на месец

| от chronicle.bg |

Институтът по космическа медицина и психология в Тулуза търси да наеме 20 души, които да лежат в продължение на два месеца срещу 16 000 евро, съобщи в. „Фигаро“, цитиран от БТА.

Те ще бъдат участници в проучване, целящо да установи ефектите на безтегловността върху човешкото тяло, което е финансирано от Националния център за космически изследвания (CNES).

Участниците в изследването ще бъдат сложени да легнат в позиция, наподобяваща тази в безтегловност, т.е. главата им ще се намира с 6 градуса по-ниско от краката. Те няма да могат да стават, когато пожелаят – нито за да отидат до тоалетна, нито за да се изкъпят или нахранят, и ще изпитат същите ефекти като астронавтите по време на полет: мускулна атрофия, костна деминерализация и развиване на инсулинова резистентност.

Не всеки обаче може да кандидатства за този експеримент. От Центъра търсят мъже в перфектно здраве на възраст между 20 и 45 години, непушачи, които спортуват, имат телесна маса с индекс между 22 и 27 и нямат хранителни алергии.

 
 
Коментарите са изключени