shareit

Да легнеш с акулите: някои модели правят и това

| от chronicle.bg |

Катарина Зарутски е 19-годишна студентка в колеж, която работи като модел от 14-годипна. Момичето има също така блог и редовно дава съвети на аудиторията си за пътувания и лайфстал. Преди повече от месец тя отива на ваканция на Бахамите с гаджето си и семейството му.

По информация на Buzzfeed от 11 юли 2018 г. тя има 13 хил. последователи в Инстаграм. Днес те вече са 44 хиляди. Причината? Няколко снимки с акулите и няколко белега по ръката.

katarina-zarutskie-shark-bite-5

Наред в всичките бляскави снимки Зарутски решава да премине на друго ниво. Един ден, докато се връща от обяд, забелязва група акули да плуват на едно място в морето. Окуражена от хората, които спокойно плуват около басейна с акулите, тя решава да се снима сред тях. Плуването с т.нар. акули дойки на Бахамите е обичайна атракция и се смята, че те са безопасни за човека. Туристическите сайтове на Бахамските острови акцентират на уникалността на това преживяване.

Семейството на приятеля й не успява да я разубеди и тя влиза в участъка с акулите… А след това снимките говорят предостатъчно.

„Отпуснах се по гръб във водата и тогава акулата дойде, захапа ме за ръката и ме повлече надолу“, казва Катерина. Вместо да се паникьоса, тя остава спокойна и успява да вдигне ръката си над водата, за не може кръвта да привлече вниманието на акулите. По думите й тя е била уплашена, но не могла да си позволи необмислени постъпки, ако иска да излезе безопасно от водата.

Katarina-Zarutskie-1

В месеца след ваканцията моделът се възстановява от ухапването, като приема различни медикаменти, заради бактериите, които акулата би могла да й предаде.

И ако тази история все още не звучи достатъчно абсурдно, преди няколко дена Катарина качва снимка с акулите в профила си в Instagram. Следва вълна от коментари, според които тя вини акулата за своята постъпка и няма право да го прави. Въпреки всичко Зарутски отвръща, че „обича акулите и няма да ги хвърли под автобуса“. Други потребители на социалната мрежа я обвиняват, че цели да си направи реклама и да увеличи последователите си.

 
 
Коментарите са изключени