shareit

Чудовищата на Кавасаки

| от chronicle.bg |

Осемнайстото издание на традиционният хелоуински уличен парад в японския град Кавасаки за поредна година изкара навън хиляди чудовища, зомбита, скелети, вампири и вещици. Той започна на 18 октомври и ще продължи до нощта срещу 31-ви октомври, когато се празнува и нощта на Вси Светии.

За разлика от САЩ, където тържествата за Хелоуин са предназначени предимно за децата, в Япония в тях се включват повече възрастни. Нощните клубове организират тематични партита като “Фетиш Хелоуин” и “Еротика Хелоуин”. Собствениците на магазини изписват на витрините си призиви в духа на “Играй! Купонясвай! С най-готиния костюм!”

Благодарение на страстта на японците към шантавите дрехи, странните фестивали и ексцентричните събития въобще, Хелоуин се е превърнал от чуждестранен празник в популярно културно събитие за страната.

Дали любовта на японските граждани към маскировките е форма на бунт срещу обичайно дисциплинирания начин на живот, който водят или просто национална черта, не е сигурно. Но че по улиците на Кавасаки се разхождат супер авангардни хора – това е сигурно. Вижте ги в галерията ни и смело крадете идеи за собствения си костюм за наближаващия празник.

 
 
Коментарите са изключени